Kopen voetbalshirts online Niet gecategoriseerd Declan Rice behaalt een dramatische laatste overwinning voor Arsenal in Luton

Declan Rice behaalt een dramatische laatste overwinning voor Arsenal in Luton

Categories:

Declan Rice scoorde de laatste snik als winnaar en zorgde voor een thriller van zeven doelpunten bij Luton, waarbij hij de blosjes van doelman David Raya spaarde en Arsenal vijf punten voorsprong opleverde aan de top van de Premier League.

Luton leek op koers voor een verdiend gelijkspel, nadat Raya door twee fouten de voorkant had geraakt – alleen voor de Gunners die zich verzamelden en met 4-3 wonnen bij de dood.

Raya omhelsde Rice bij het fluitsignaal nadat Kai Havertz eerder de bezoekers op Kopen Arsenal voetbalshirts online gelijke hoogte had gebracht in wat een spannende wedstrijd op Kenilworth Road bleek te zijn.

De bezoekers stonden tijdens de rust met 2-1 voor toen Gabriel Martinelli en Gabriel Jesus aan weerszijden scoorden bij de gelijkmaker van Gabriel Osho.

Raya, wiens rol als Arteta’s nummer één nog steeds in de schijnwerpers staat met Aaron Ramsdale die de bank opwarmt, schonk vervolgens twee doelpunten aan Luton in een tijdsbestek van acht minuten toen Elijah Adebayo en Ross Barkley de wedstrijd op zijn kop zetten.

Havertz leek een punt te hebben gered voor Arsenal, maar ze gingen door naar de laatste zomer en Rice knikte in een mooie voorzet van Martin Odegaard om de overwinning af te ronden.

Nadat hij schijnbaar meer tijd op zijn rug had doorgebracht dan op de bal, bracht Martinelli het rauwe thuispubliek tot zwijgen met de openingstreffer.

Luton was agressief begonnen, maar speelde een rol in de achterstand toen de overhit-backpass van Amari’i Bell werd uitgeschakeld voor een aangooi van Thomas Kaminski. Jesus was snel van de doellijn en vond Bukayo Saka, die de bal over de doellijn legde zodat Martinelli met hun eerste poging op doel de bal naar huis kon sjokken.

De thuisfans zouden echter niet lang stil blijven, want Osho dreef gemakkelijk weg van de aandacht van Martinelli en kopte vijf minuten later de hoekschop van Alfie Doughty binnen.

In wat een allegaartje van de eerste helft voor Martinelli bleek te zijn, zette hij Arsenal bijna weer op voorsprong nadat hij het halfuur door Jesus was binnengeslopen, maar zijn poging werd op voortreffelijke wijze gestopt door Kaminski.

De doelman van Hatters stond kort daarna weer klaar om een aanval van Saka weg te duwen nadat de Engelse aanvaller met gemak naar binnen sneed.

Luton kon echter niet op gelijke hoogte de rust ingaan toen Ben White een voorzet naar de achterpaal zette, waar Jesus van dichtbij naar binnen kopte.

Minder dan vijf minuten na de herstart maakten de gastheren echter voor de tweede keer gelijk toen Adebayo op kop kwam in een nieuwe Doughty-corner, terwijl Raya van zijn lijn kwam en niet in de buurt van de bal kwam.

Het dak ging van Kenilworth Road toen Luton kort daarna voor de eerste keer de voorkant raakte, waarbij Raya opnieuw de fout maakte toen de ervaren hoofden van Rob Edwards gecombineerd werden met Andros Townsend die Barkley voedde, wiens lage schot onder de Spaanse doelman door kronkelde.

Al het harde werk van Luton werd slechts drie minuten later ongedaan gemaakt toen Arsenal dit keer op gelijke hoogte kwam en Havertz afsloot nadat een lange bal door Jesus op zijn pad was gestuurd.

De Gunners wilden een strafschop nadat Saka in het strafschopgebied werd uitgedaagd door Osho en Gabriel Magalhaes naar beneden ging terwijl hij zich verdrong voor een voorzet, Kopen voetbaltenues online maar scheidsrechter Sam Barratt wees naar een hoekschop na een VAR-check.

Het was Arsenal die aandrong op een late winnaar en Kaminski draaide een kopbal van Havertz over na een gelikte actie.

Rice zou uiteindelijk het verschil maken, aangezien Arsenal geduldig was in de opbouw, Odegaard wisselde passen uit met invaller Oleksandr Zinchenko voordat hij overstak naar Rice om naar huis te gaan.