Kopen voetbalshirts online Niet gecategoriseerd Man City bereikt de top van het Europese voetbal en vecht tegelijkertijd tegen financiële aanklachten

Man City bereikt de top van het Europese voetbal en vecht tegelijkertijd tegen financiële aanklachtenCategories:

Na jaren van bijna-ongelukken was 2023 het moment waarop alles samenkwam op het veld van Manchester City Kopen voetbalshirts en ze eindelijk de Champions League-trofee in handen kregen.

Hun overwinning op een glorieuze juniavond in Istanboel, bezegeld met een fraaie treffer van Rodri tegen Inter Milan, vormde de afsluiting van een memorabele campagne waarin ze ook de Premier League behielden en de FA Cup wonnen.

Het was een treble die slechts één keer eerder werd behaald, door Manchester United, en City liet er bij hun rivalen geen twijfel over bestaan waar de macht nu ligt, terwijl ze hen op Wembley aan de kant sloegen.

Ilkay Gundogan scoorde het snelste doelpunt ooit in een FA Cup-finale, na slechts 13 seconden, toen City zegevierde in een pronkstuk dat volledig uit Manchester bestond en overtuigender was dan de 2-1-score deed vermoeden.

De manier waarop City de titel won was net zo indrukwekkend. In het voorjaar werd een achterstand van acht punten teruggewonnen om Arsenal te verslaan, met als hoogtepunt een verbluffende 4-1 nederlaag tegen de Gunners in april.

De intensiteit van die prestatie werd geëvenaard over twee wedstrijden tegen Real Madrid in de Champions League-finale, waarbij de 4-0 overwinning in het Etihad Stadium bij weinig mensen twijfelde dat dit een ploeg was die voorbestemd was voor grootsheid.

Erling Haaland sloot het seizoen 2022/23 af met maar liefst 52 doelpunten op zijn naam, maar het verhaal van City’s seizoen ging over een prima team dat tot in de perfectie was afgestemd door Pep Guardiola.

Maar er hangt nog steeds een grote wolk boven de club, nadat ze in februari door de Premier League werden beschuldigd van 115 historische overtredingen van de financiële regelgeving.

Elders keerde Manchester United terug naar het winnen van trofeeën door de Carabao Cup te claimen, en Newcastle kwam naar voren als een nieuwe kracht door een plek in de Champions League te veroveren.

West Ham won hun eerste grote trofee sinds 1980 toen ze zegevierden in de Europa Conference League, een succes dat uiteindelijk zilverwerk opleverde voor hun ervaren manager David Moyes. Het verslaan van Fiorentina in de finale betekende ook een passend afscheid voor Declan Rice, die later bij Arsenal kwam.

Everton ontweek de degradatie op het nippertje, terwijl Leicester in plaats daarvan met de nederlaag te maken kreeg, slechts zes jaar na het winnen van de Premier League. Luton trotseerde, slechts tien jaar nadat hij in de National League had gespeeld, de kansen om promotie te winnen.

Celtic won de binnenlandse treble ten noorden van de grens, terwijl op internationaal vlak Engeland en Schotland zich beide kwalificeerden voor Euro 2024. Wales zal hopen zich bij hen aan te sluiten.

Het damesspel werd gedomineerd door het WK in Australië. Engeland kende een prima run naar de finale, maar viel bij de laatste hindernis toen Spanje de glorie pakte in een wedstrijd die overschaduwd werd door controverse na de wedstrijd waarbij Luis Rubiales, Kopen voetbaltenues online president van de Spaanse voetbalbond, betrokken was.

De Women’s Super League werd voor het vierde jaar op rij gewonnen door Chelsea.

Leave a Reply